Coaste de porc fripte pe gratar

de Bucataras in Porc, 22 Sep 2014 | 3638 vizualizari

 

A doua reteta germana promovata in cadrul proiectului se numeste ”Coaste de porc fripte” si va putea fi degustata in cadrul Petrecerii Germane ce va avea loc pe 2 Octombrie, de la ora 19, la Bierhaus67,
Str. Erou Inacu Nicolae, nr. 67.
Ca si reteta anterioara si aceasta necesita timp, deoarece se lasa la
marinat pentru 24 de ore si apoi se frige pe grătar. Fiind o reteta simpla, este foarte important sosul marinat in care se tine carnea, astfel ca am inclus in reteta si modul de preparare a marinatei.
Reteta a fost preparata de beraria Bierhaus67 cu sprijinul partenerilor nostri, Arpis, DeKassa si Casa de vinuri nobile (in marinata am inclus vin si ulei Arpis, alaturi de condimente; apoi am tinut-o la frigider intr-un vas cu interior ceramic, de la DeKassa).

 

INGREDIENTE

  •  2 Coaste de porc
  • Pentru marinata
  • vin rosu
  • ulei Arpis
  • sare
  • usturoi
  • Maghiran
  • Salvie
  • Ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc fripte pe gratar:

 Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:

Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine. 
Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.
Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.

TIPS-URI

1

Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita.

2

Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt.

3

Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform.

4

Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc fripte pe gratar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

T I M E A 1

22.09.2014, 22:22

anca_rm 1

23.09.2014, 09:32

bun de tot

Ancutsa 1

08.01.2018, 14:34

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu ananas